De Zwaan Schilderwerken is opgericht op 30 mei 2003 door Joris Eckhart en Frans van Grieken. Wij werken op projectbasis geregeld samen met zzp'ers. Daarnaast bieden wij regelmatig een stageplaats aan stagiaires en zijn wij een erkend leerbedrijf voor leerlingen van Gildevaart ROC. Wij zijn lid van de FOSAG, de ondernemersorganisatie van de schilders- en onderhoudsbranche.

Joris Eckhart (1976) Heeft de schildersopleiding aan het Nimeto in Utrecht gedaan, waar hij les kreeg van zijn huidige vennoot, Frans. Na een aantal jaren in dienstverband ervaring te hebben opgedaan, besloot hij begin 2003 in Zeist een eigen schildersbedrijf te starten. Joris is geboren en getogen Zeistenaar.

Frans van Grieken (1970) Heeft Beschermings- en afwerkingstechnieken aan het St. Lucas in Boxtel gedaan. Volgde daarna de opleiding tot docent aan de PTH in Eindhoven en startte met lesgeven aan het Nimeto te Utrecht in 1997. Op het Nimeto leerde hij Joris kennen (toen nog zijn leerling). Naast docent is Frans sinds 2003 vennoot van de Zwaan Schilderwerken. Frans woonde sinds 2001 in Zeist en sinds kort in Groenekan.